Nyheter
Om LANur
Arrangører
Tidligere LANur
Bilder
Diskusjonsforum
Støttespillere
N.Ø. Paintball

:. LANur 84
Informasjon
Konkurranser
Tidsplan
:. Login / Registrering
Bruker
Passord
Husk meg
» Registrere ny bruker
» Informasjon / Hjelp
:. Aktivitet i forum
Om LANur

LANur er navnet på et datatreff som blir arrangert månedlig i Nord-Østerdalen, nærmere bestemt på Tolga.

Hvis du ikke vet hvordan dette fungerer og hvorfor, så er det kort fortalt et arrangement der folk kommer med sin egen datamaskin og kobler de sammen. Når man kobler sammen datamaskiner på denne måten i et avgrenset område kalles det et LAN - eller et Lokalt nettverk.
Et slikt nettverk åpner noen av de samme mulighetene som man får ved å knytte seg til Internett hjemme, men her er det i tillegg fysiske personer som man kan utveksle erfaringer, evner og ikke minst: Ha det moro med! Mange tror at data er usosialt, men med slike arrangement som LANur håper vi å motbevise dette.

Et normalt LANur strekker seg uavbrutt over to døgn. Denne tiden fylles av utallige rundkast med musa og en jevn knatring fra tastatur. Mors kjøttkaker er som regel byttet ut med frossenpizza eller loff med nugatti. Soving forgår der man finner det for godt.
For å ikke leve opp til myten om at vi har en fysikk som skranter, arrangeres det også forskjellige uteaktiviteter. Intet blodig alvor - kun moro.

LANur i dets nåværende form ble unnfanget i november 2000, men har eksistert mer eller mindre siden 1997. Da arrangerte Thomas Findahl det første offisielle LANur i Telneset samfunnshus, Folkvang.
På denne tida hvor det fremdeles var mange som ikke hadde Internett, var forståelsen liten. Vi var på det meste 20 personer, men så at populariteten økte allerede da. I dag er slike datatreff ganske vanlige i hele verden og det er helt klart en ny trend og fridtidsaktivitet. At dette kun var for "nerder" ble snart også til en myte.

Vi som arrangerer LANur har alltid vært av den oppfatning av at lokalmiljøet trenger et alternativ til de vanlige fritidsaktivitetene som musikk, idrett, dans og drama. Med stadige kutt i ungdommens fritidstilbud vil vi gi vårt bidrag. Informasjonsteknologien er noe vi alle må lære å kjenne i stedet for å frykte. Man lærer raskere i et fellesskap hvor man møter andre med samme iver. Datatreff bidrar til at ungdom får se hva teknologien kan brukes til. På godt og vondt.Som arrangører har vi ingen planer om å tjene ei krone på dette arrangementet. Alle midler vi får inn går direkte til videre utvikling av arrangementet. Deltagerne ER LANur.

Til et slikt arrangement som LANur trenger man utstyr som koster penger. Vi står for alle nødvendige deler av nettverket, noe som inkluderer switcher, servere og komplett kabling. I tillegg kommer strømnettet og kjøkkenmuligheter/salg. Dette er kostbart og vi trenger derfor mange støttespillere for å komme i mål.

Vi ønsker å rette en stor TAKK til de som har gitt oss støtte i årene som har gått! Ikke minst vil vi takke våre deltakere for alt dere har gitt oss og LANur.

Vel møtt til neste LANur!

- LANur.Org


     
:. Neste LANur:

Ikke bestemt
:. Støtt oss!

Send SMS:
"GRASROTANDELEN 996504395" til 2020 (gratis) eller klikk for mer info
:. Bredbånd
Bredbånd i alle hastigheter!
Vi leverer bredbånd gjennom fiber, VDSL(Superbredbånd), ADSL, kabel og mobilt bredbånd.
Gjør et adressesøk og se hva du kan få hjemme hos deg!